Om oss

Sano Klinikken

Du finner oss i Bøgata 2 i Oslo. Klinikken er eid og drevet av Anno El Ouali

Sano klinikken

I 2021 ble Sano Klinikken grunnlagt av Anno El Ouali og klinikken er bygget på mangeårig kunnskap og bred erfaring om menneskekroppen.

Hvem er grunnleggeren av Sano Klinikken

Anno El Ouali startet sin karriere i 2012 som personlig trener. I perioden 2012-2014 var han student hos den kjente styrketreneren Charles Poliquin, som har en lang CV med suksessfulle atleter han har trent opp. Blant dem er verdensmester i 4 x 200m, Nanceen Perry og OL gullvinner i lengdehopp, Dwight Phillips. Kunnskapen om hvordan å gi kroppen de beste forutsetninger for prestasjon har Anno fått tilført i sin tid som student og benyttet aktivt ovenfor sine kunder i ettertid.

Som personlig trenger var Annos fokus å få mennesker til å prestere best mulig. Han oppdaget imidlertid raskt at mange hadde hindringer som plager og smerter i muskler og skjelett, noe som hindret deres prestasjonsevner. Et hinder for dem ble også et hinder for Anno. Dette ville han gjøre noe med.

For å imøtekomme dette problemet vurderte han å bli muskelterapeut slik at han kunne hjelpe sine kunder med å passere hindrene. Anno følte allikevel at han manglet dypere kunnskap om menneskekroppens anatomi og fysiologi. Valget falt derfor til slutt på osteopati og 4 år senere var Anno titulert osteopat D.O MNOF.

Hans dyktighet som osteopat D.O MNOF ble raskt lagt merke til blant de som er vant til å prestere på et høyt nivå. Han har derfor de siste årene jobbet for blant annet Oslo idrettslag svømming, hvor han har hatt ansvar for alle elitesvømmerne som konkurrerer. Han er et fast innslag i deres treningsleirer og under konkurranser. Anno har også ansvar for fighterne og bryterne hos Oslo Fighter Gym.

I 2021 tegnet han kontrakt med Oris Dental, en av Norges største tannlegekjeder. Her har han fått ansvar for å holde de ansatte smertefrie og effektive i sin hverdag. Tannleger, kirurger og andre i Oris Dental har en hverdag hvor de ofte blir stående i ugunstige posisjoner over lengre tid. Dette er arbeidsstillinger kroppen normalt ikke er bygd for og som over tid fører til plager. Slike uheldige arbeidsstillinger er ikke uvanlig i andre yrker også, enten du er frisør, butikkmedarbeider, kontormedarbeider, m.m.

Hos Sano Klinikken behandler Anno pasienter i alle yrkesgrupper og i alle aldere fra helt ned i spedbarnsalderen og helt opp til de eldste av oss.

OM OSS I SANO KLINIKKEN

Emilie Skadal

Massasjeterapeut og personlig trener
Utdannelse: fysioterapistudent, massasjeterapeut, årsstudium personlig trener, prestasjonsfremmende ernæring.
Kursing: Squeeze academy, manuell lymfedrenasje.
Hva liker du best med å være massasjeterapeut?
Jeg elsker å møte folk med ulike plager utfordringer og vite akuratt hva jeg skal gjøre for å gi dem mindre smerter eller en ordentlig avkobling.
Hva liker du best med å være personlig trener?
Noe av det gøyeste er å se hvor mye det fysiske kan spille inn på det psykiske. Ved å gi folk gode rutiner og en plan for å nå fremgang, er det flere som får det mye bedre med seg selv.
Hva er ditt beste helsetips?
Vær bevisst over hva som er viktig for at du skal ha det bra, og sørg for at dette blir gjennomført. Det er ikke egoistisk å ta vare på seg selv. Hva er din spesialitet?
Sportsmassasje og tung styrketrening.
Emilie jobber primært mandag og torsdag ettermiddag+ i helgene.

Marcus Hansen

Osteopat
Marcus er utdannet personlig trener og osteopat ved Høyskolen Kristiania.
I tillegg har han tatt en videreutdanning i idrettsmedisin og FIFA sitt kurs i Sports Medicine.
Han har god kunnskap om både trening og behandling som han bruker for å gi deg en god oppfølging for dine skader og plager.
Marcus sin filosofi som osteopat er å hjelpe deg med å redusere smerte gjennom behandling, mestring og trening. Målet er å få deg bedre ved hjelp av behandling, gi trygghet til egne evner ved hjelp av mestring, og til slutt redusere sannsynlighet for gjentagende problematikk ved hjelp av trening.
Han behandler pasienter i alle aldre, med både akutte og langvarige plager. Med en spesiell interesse for akutte skader, og gi en grundig oppfølging under rehabilitering.

I tillegg til å jobbe på klinikk er han osteopat for Uno-X Pro Cycling Team, med ansvar for de norske utøverne.

Carina Carlsen

Personlig trener og fysioterapeut
Carina Carlsen startet som personlig trener i treningskjeden evofitness i 2012. Hun tok sertifisering i mental trening i 2013 og har jobbet som skribent og foredragsholder i flere år. Hennes interesse for folkehelse og individuell tilpasning økte og hun tok utdanning som fysioterapeut på Oslo metropolitan university (OsloMet). Noen av Carina sine interesser er akutt og langvarig nakke og skuldersmerter, idrett og aktivitetsrelaterte plager, hoftesmerter og ryggsmerter.Fokuset ligger på å bedre individets prestasjons og funksjonsfremmende kvaliteter, samt smertemodulerende tiltak. Kroppen vår er sammensatt og trenger individuell tilpasning og behandling. Som fysioterapeut har hun en helhetlig tilnærming til sine pasienter.

Dag Hagen

Personlig trener
Dag Hagen har bred kompetanse innen trening, kosthold og med en stor interesse for hvordan mat og trening kan forme og lege kroppen. Dag har stort fokus på at du skal nå dine mål samtidig som du føler deg trygg og ivaretatt.

Anno El Ouali

Osteopat D.O, Daglig leder og Personlig trener
Anno startet som PT i 2011. Han fikk raskt interesse for skadeforebygging og sammenhengen mellom diverse idretter og skader som kunne relateres til dette. I 2012 tok Anno steget videre og ble muskelterapeut. Deretter ble det mange små utdannelser både i utlandet og i Norge for å øke kompetanse innen rehabilitering opp mot prestasjon innen idrett. Interessen ble så stor at Anno til slutt valgte å søke seg inn på Høyskolen for å bli Osteopat. Anno har idag ansvar for Oslo idrettslag i svømming, Oslo fighter gym, Oslo boxing og Oris dental som er et av Norges tannlege kjeder hvor han har ansvar for kirurgene og tannlegene.

Osteopati

Som osteopat ser man på menneskekroppen som en sammenhengende helhet, hvor både det psykiske og fysiske kan ha en innvirkning på ens plager. Det er ikke nødvendigvis hvor du opplever at plagene er, at problemet alltids ligger.

En osteopats jobb er derfor å finne kilden til de plagene du måtte ha i muskel eller skjellet og behandle dem slik at du kan fungere bedre og med mindre plager, samt kunne forebygge at slike plager oppstår igjen.

Behandlingen kan være blant annet leddmanipulasjon, muskeltøyninger, og bløtvevsbehandling. Men også teknikker og øvelser du kan gjennomføre selv hjemme eller på jobb. Behandlingen er individuelt tilpasset og begynner som regel med en samtale før en nærmere undersøkelse av kroppen gjøres. Dette gjelder spesielt ved førstegangskonsultasjon.

Skulle det vise seg at plagene dine skyldes noe annet enn det en osteopat kan behandle som for eksempel ved mistanke om alvorlig sykdom vil man bli henvist til videre utredning.

Osteopat er ingen beskyttet tittel i Norge og hvem som helst kan derfor kalle seg det. Som pasient bør du derfor se etter de som er «Osteopat D.O MNOF». Denne tittelen tildeles kun terapeuter som er medlem i Norsk Osteopatforbund, og tilfredstiller forbundets krav til kompetanse, som er en fire årig høgskole utdanning. Som pasient sikrer dette deg at du kommer til en kompetent og sikker terapeut.

Sano Klinikken har kun terapeuter som er Osteopat D.O MNOF, så du kan være trygg på at du får hjelp av en kompetent og sikker terapeut.

Massasje

Massasje kan ha en mengde helsefremmende effekter på kropp og psyke, langt utover de mest kjente som reduksjon av muskelspenninger og relaterte plager. Massasje kan øke leddmobilitet, øke blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev og bidra til generell økt fysisk og psykisk avspenning og velvære.

Fordeler med massasje:

 • Gjør spent musklatur myk og elastisk
 • Motvirker spenninger ved smertetilstander
 • Påvirker og gjør bindevevet smidig
 • Øker blod og lymfesirkulasjonen
 • Næringsopptaket i musklaturen øker
 • Immunforsvaret styrkes
 • God effekt på anstrengte muskler i idrettssammenhenger
 • Dypere og bedre pust
 • Avstressende og beroligende
 • Demper angst og uro
 • Øker konsentrasjonen og bedrer søvnkvaliteten
 • Forebygger god helse og gir velvære og energi

Fysioterapi

En fysioterapeut har hovedfokus på forebygge og behandle skader og sykdommer i muskelskjelettsystemet, samt opprettholde og bedre funksjonsevne. Kropp, bevegelse og funksjon er noen av fokusområdene til fysioterapeuter. Personer i alle aldre blir behandlet, en fysioterapeut jobber også helsefremmende og forbyggende mot enkeltpersoner, grupper og på samfunnsnivå.

Handlekurv
Skroll til toppen