Om

Sano Klinikken

Du finner oss i Bøgata 2 i Oslo. Klinikken er eid og drevet av Anno El Ouali

Grunnleggeren av Sano klinikken

I 2021 ble Sano Klinikken grunnlagt av Anno El Ouali og med han som grunnlegger ble klinikken tilføyd mangeårig kunnskap og bred erfaring om menneskekroppen.

Hvem grunnleggeren av Sano Klinikken er

Anno El Ouali sin karriere begynte allerede i 2012 som personlig trener. I perioden 2012-2014 var han student hos den kjente styrketreneren Charles Poliquin, som har en lang CV med suksessfulle atleter han har trent opp.

Blant dem er verdensmester i 4 x 200m, Nanceen Perry og OL gullvinner i lengdehopp, Dwight Phillips. Kunnskapen om hvordan man skal få best prestasjon fra kroppen har Anno fått tilført i sin tid som student og benyttet aktivt ovenfor sine kunder i ettertid.

I starten var fokuset hans som personlig trener at han skulle få de som kom til han til å prestere best mulig, men han merket fort at mange hadde hindringer som plager og smerter i muskler og skjellet, noe som hindret deres prestasjonsevner. Et hinder for dem ble også et hinder for Anno. Dette ville han gjøre noe med.

For å imøtekomme dette problemet vurderte han å bli muskelterapeut slik at han kunne hjelpe sine kunder med å passere hindrene. Men Anno følte fort at det allikevel manglet noe mer dypere kunnskap om menneskekroppens anatomi og fysiologi. Valget falt derfor til slutt på osteopati og 4 år senere var Anno titulert osteopat D.O MNOF.

Hans dyktighet som osteopat D.O MNOF ble raskt lagt merke til blant de som er vant til å prestere på et høyt nivå. Han har derfor de siste årene jobbet blant annet for Oslo idrettslag svømming, hvor han har hatt ansvar for alle elite svømmerne som konkurrerer, og er et fast innslag i deres treningsleir og under konkurranser. Anno har også ansvar for fighterne og bryterne hos Oslo Fighter Gym. 

I 2021 tegnet han kontrakt med Oris Dental, en av Norges største tannlege kjeder. Her har han fått ansvar for å holde de ansatte smertefrie og effektive i sin hverdag. Tannleger, kirurger og andre i Oris Dental har en hverdag hvor de ofte blir stående i uheldige posisjoner over lengre tid. Posisjoner kroppen normalt ikke er bygd for og som fører til plager. Slike uheldige kroppsposisjoner er ikke uvanlig i andre yrker også, enten du er frisør, butikkmedarbeider, kontormedarbeider, m.m. 

Hos Sano Klinikken behandler Anno pasienter i alle yrkesgrupper og i alle aldere fra helt ned i spedbarnsalderen og helt opp til de eldste av oss.

VÅRE ANSATTE

Elina Lele

Fysioterapeut
Elina har jobbet med syklister i Latvia i over 3 år. Hun spesialiserer seg innenfor dypvevsmassasje og avspenningsmassasje. Hun er dyktig med rehabilitering etter skader. Elina er genuint interessert i kundens velvære og er flink til å se sammenheng mellom stress og kroppen til pasient.

Hans Rune Severinsen

Osteopat D.O, Idrettsmassør og Personlig trener
Hans Rune har over 10 års erfaring som personlig trener for en rekke toppidrettsutøvere.Han er også utdannet Osteopat D.O med lang bakgrunn som idrettsmassør.Det viktigste for Hans Rune er at du skal bli hørt, og at dine plager blir tatt på alvor, sett i ett helhetlig perspektiv. Det tas i bruk flere "verktøy" fra hans brede bakgrunn sånn at treningen og behandlingen er individuelt tilpasset deg og din unike situasjon.

Carina Carlsen

Personlig trener og fysioterapeut
Carina Carlsen startet som personlig trener i treningskjeden evofitness i 2012. Hun tok sertifisering i mental trening i 2013 og har jobbet som skribent og foredragsholder i flere år. Hennes interesse for folkehelse og individuell tilpasning økte og hun tok utdanning som fysioterapeut på Oslo metropolitan university (OsloMet). Noen av Carina sine interesser er akutt og langvarig nakke og skuldersmerter, idrett og aktivitetsrelaterte plager, hoftesmerter og ryggsmerter.Fokuset ligger på å bedre individets prestasjons og funksjonsfremmende kvaliteter, samt smertemodulerende tiltak. Kroppen vår er sammensatt og trenger individuell tilpasning og behandling. Som fysioterapeut har hun en helhetlig tilnærming til sine pasienter.

Dag Hagen

Personlig trener
Dag Hagen har bred kompetanse innen trening, kosthold og med en stor interesse for hvordan mat og trening kan forme og lege kroppen. Dag har stort fokus på at du skal nå dine mål samtidig som du føler deg trygg og ivaretatt.

Anno El Ouali

Osteopat D.O, Daglig leder og Personlig trener
Anno startet som PT i 2011. Han fikk raskt interesse for skadeforebygging og sammenhengen mellom diverse idretter og skader som kunne relateres til dette. I 2012 tok Anno steget videre og ble muskelterapeut. Deretter ble det mange små utdannelser både i utlandet og i Norge for å øke kompetanse innen rehabilitering opp mot prestasjon innen idrett. Interessen ble så stor at Anno til slutt valgte å søke seg inn på Høyskolen for å bli Osteopat. Anno har idag ansvar for Oslo idrettslag i svømming, Oslo fighter gym, Oslo boxing og Oris dental som er et av Norges tannlege kjeder hvor han har ansvar for kirurgene og tannlegene.

Osteopati

Som osteopat ser man på menneskekroppen som en sammenhengende helhet, hvor både det psykiske og fysiske kan ha en innvirkning på ens plager. Det er ikke nødvendigvis hvor du opplever at plagene er, at problemet alltids ligger.

En osteopats jobb er derfor å finne kilden til de plagene du måtte ha i muskel eller skjellet og behandle dem slik at du kan fungere bedre og med mindre plager, samt kunne forebygge at slike plager oppstår igjen.

Behandlingen kan være blant annet leddmanipulasjon, muskeltøyninger, og bløtvevsbehandling. Men også teknikker og øvelser du kan gjennomføre selv hjemme eller på jobb. Behandlingen er individuelt tilpasset og begynner som regel med en samtale før en nærmere undersøkelse av kroppen gjøres. Dette gjelder spesielt ved førstegangskonsultasjon.

Skulle det vise seg at plagene dine skyldes noe annet enn det en osteopat kan behandle som for eksempel ved mistanke om alvorlig sykdom vil man bli henvist til videre utredning.

Osteopat er ingen beskyttet tittel i Norge og hvem som helst kan derfor kalle seg det. Som pasient bør du derfor se etter de som er «Osteopat D.O MNOF». Denne tittelen tildeles kun terapeuter som er medlem i Norsk Osteopatforbund, og tilfredstiller forbundets krav til kompetanse, som er en fire årig høgskole utdanning. Som pasient sikrer dette deg at du kommer til en kompetent og sikker terapeut.

Sano Klinikken har kun terapeuter som er Osteopat D.O MNOF, så du kan være trygg på at du får hjelp av en kompetent og sikker terapeut.

Massasje

Massasje kan ha en mengde helsefremmende effekter på kropp og psyke, langt utover de mest kjente som reduksjon av muskelspenninger og relaterte plager. Massasje kan øke leddmobilitet, øke blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev og bidra til generell økt fysisk og psykisk avspenning og velvære.

Fordeler med massasje:

 • Gjør spent musklatur myk og elastisk
 • Motvirker spenninger ved smertetilstander
 • Påvirker og gjør bindevevet smidig
 • Øker blod og lymfesirkulasjonen
 • Næringsopptaket i musklaturen øker
 • Immunforsvaret styrkes
 • God effekt på anstrengte muskler i idrettssammenhenger
 • Dypere og bedre pust
 • Avstressende og beroligende
 • Demper angst og uro
 • Øker konsentrasjonen og bedrer søvnkvaliteten
 • Forebygger god helse og gir velvære og energi

Fysioterapi

En fysioterapeut har hovedfokus på forebygge og behandle skader og sykdommer i muskelskjelettsystemet, samt opprettholde og bedre funksjonsevne. Kropp, bevegelse og funksjon er noen av fokusområdene til fysioterapeuter. Personer i alle aldre blir behandlet, en fysioterapeut jobber også helsefremmende og forbyggende mot enkeltpersoner, grupper og på samfunnsnivå.

Skroll til toppen
Rull til toppen